Riksprovet i Arvidsjaur 2016

Även i år blev det fina resultat av hundar från uppfödare i SVK Malmfälten. I EKL segrade Fjällbrisens Ovela Metso med Andreas Marklund och på andra plats kom Esspes B´Joppe med Rune Raattamaa, endast 2 p skiljde. Inför eftersöksgrenarna låg Marielle Rönnebros Siniesaivo Eira väl till men rävspåret blev för svårt denna gång.

I UKL så lyckades nybörjaren Carolin Wallin så bra att hennes Vildskinnets AJ Arox (avkomma till Joppe) fick ett 2:a pris. För övrigt var det trevligt att se ytterligare två nybörjare från Malmfälten nämligen Frida Leinonen med Burviks Comet (Cross) och Anna Hamstig med Burviks Cula. Båda blev godkända på eftersöksgrenarna men inte på fält, vilket dom inte var ensamma om. Fågeltillgången var inte den bästa, både onsdag och torsdag var generellt fågelfattiga dagar, något bättre under fredagen.

Esspes B´Joppe

 


 

Riksprovet på Gotland 2015

Stort grattis till  Marielle Rönnebro från Kiruna som med sin Siniesaivos Eira vann Riksprovet 2015 i UKL på Gotland. 

För andra året i rad vinner ekipage från SVK Malmfälten Riksprovet i UKL. Båda gångerna med hundar från Malmfältsuppfödare. Eira kommer från Marielles egna uppfödning med kennelnamnet Siniesaivo. Framgångarna på riksprovet de senaste åren visar att såväl uppfödarna som hundförarna i Malmfälten håller hög nationell klass.

Rikspovsvinnare UKL 2015 Siniesaivos Eira


 

SVK Malmfälten har genomfört Riksprov 2014 på fjäll

Vinnare i UKL: Arwen (korthårig vorstehtik), 190 poäng, förare Mikael Sidér, Kiruna.

Vinnare i EKL: Tjuvskyttens Axxa (strävhårig vorstehtik), 184 poäng, förare Mattias Larsson, Piteå.

För övriga resultat hänvisas till SVKs resultatdatabas.

Bilder finns i bildarkivet.